Stjørdals-Blink Orientering

Stjørdals-Blink Orientering

Ukas løype uke 18

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 27. Apr 2020

Da er Ukas løype for uke 18 klar. Fortsatt som Usynlig-o. 

Ukas løyper i Vikanåsen. Start og mål på Ole Vig bautaen. 

Det er fire løyper (klikke på løypenavnet, så kommer kartet opp):

- N1,5 - 1,62 km

- C2 - 2,0 km

- B3 - 2,6 km

- A5 - 4,6 km

Dere printer som vanlig kart selv, og løper løpet med Usynlig-o-appen. God tur!

PS: Om dere ikke får det til å fungere, gi beskjed. Vi har testet nybegynnerløypa, og den fungerte med appen!

Parkering her:


0 Kommentar

Usynlig-o uke 17

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 20. Apr 2020

Mange har allerede prøvd seg på usynlig-o, og denne uka har vi laget løyper i Monsberga. Som tidligere beskrevet er det ikke skjermer å stemple på, men når du bruker app'en får du en fanfare når du er på posten. Du løper når det passer deg selv.

Ukas løype uke 17

Mens vi venter på at det skal bli fritt for snø i skogen har vi laget ukas løype for uke 17 i Monsberga. Det er laget totalt to A-løyper og to N-løyper. Begge N-løypene har start og mål i Monsberga- området, mens de to A-løypene har start og mål på hver sin side av Monsberga. Det betyr at du kan ta enten oppvarming eller nedkjøring fra start/mål. Alternativt kan du jo løpe begge løypene. 

Lykke til!

Nødvendige linker:

Usynlig-o: Kartene ligger også på Usynlig-o sin nettside, https://usynligo.no/0 Kommentar

Nybegynnertilpasset Usynlig-o på Skatval skole

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 17. Apr 2020

På Skatval skole er det laget tre ulike løyper (kilkk for å få opp kartet):

Dette er enkle løyper som er spesielt beregnet for de som har lyst til å prøve orientering, eller de som er på nybegynnernivå. 

Oppskrift:

Kartet printes ut av den enkelte. Det er ikke poster eller stemplingsenheter på postene, men man bruker mobiltelefonen til å registrere om man er i nærheten av posten. Til dette må man bruke appen Usynlig-o. Det står litt forklaring om hvordan dette fungerer på denne siden: https://usynligo.no/about 

Oppsal Orientering har laget en fin oppskrift som også kan gi noen tips: https://oppsalorientering.com/oppsal/?p=6134 

Andre Usynlig-o-tilbud i Stjørdals-Blink: 

I appen vil du finne andre Usynlig-o-aktiviteter som også er lagt ut. Vi har pr. 17.4 løyper i Håmmårsbukta (ukas løype uke 16), Golfbanen og i Sandskogan/sentrum. Alle disse finner dere ved å søke dere fram i Usynli-o-appen, eller på https://usynligo.no/allracesmap.  

Husk smittevernsreglene ved aktiviteter:

  • Hold min. 2 meters avstand
  • Ikke dra ut flere løpere samlet (annet enn familie som man uansett er sammen med)
  • Ikke ta på ting underveis i løypa

0 Kommentar

Ukas løype uke 16

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 12. Apr 2020

Som nevnt tidligere så må vi tenke alternativt for å komme i gang med o-sesongen. Vi vil fra og med uke 16 publisere en ny løype hver uke som hver enkelt kan løpe når det passer en selv. Det er ikke skjermer eller stemplingsenheter i skogen, men du må benytte deg av appen "Usynlig-o". Denne bruker GPS'en i telefonen til å registrere om du er i nærheten av posten. Oppsal Orientering har laget en super oppskrift på hvordan Usynlig-O fungerer, ta en titt her: https://oppsalorientering.com/oppsal/?p=6134.

Ukas løype uke 16

Ukas løype for uke 16 er i Håmmårsbukta. Det er laget totalt fire A-løyper og to N-løyper. Løypene er navnsatt A1 - A4 og N1 - N2. Dette er fordi det er tenkt at man skal ta de i rekkefølge. Altså: A1 slutter omtrent der hvor A2 starter osv. Grunnen til å dele det opp slik er at området er så lite at det hadde blitt veldig mange poster og streker om man skulle hatt alt i én løype. 

Løypene er også lastet opp i Livelox, slik at dere kan laste opp veivalgene deres der (de som løper med GPS-klokker). 

Løypeleggers ord:  Jeg har prøvd å revidere kartet etter beste evne, slik at de siste par års arbeider i Håmmårsbukta er revidert inn. Det er svært gjengrodd utenom stiene, men det har heldigvis ikke kommet løv på trærne enda. Ved testing av Usynlig-o i dag var det noen poster som jeg ikke fikk registrering selv om jeg var på posten. Det er mulig dette skyldes unøyaktighet i GPS på telefonen, men jeg måtte da justere meg litt i terrenget for å få registrering. Jorde markert som forbudt kan man løpe i kanten av. Lykke til!

Nødvendige linker:

Eventor/Livelox: Arrangementet ligger i Eventor. Her kan dere også laste ned PDF av kartene slik at dere kan skrive de ut på forhånd. Her er det også link til Livelox, slik at dere kan laste opp veivalg etterpå. Link til Eventor. 

Usynlig-o: Kartene ligger også på Usynlig-o sin nettside, https://usynligo.no/


En hilsen fra løypeleggeren. Idyllisk i Håmmårsbukta!


0 Kommentar

Ukas løype fra og med uke 16

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 10. Apr 2020

Som de fleste har fått med seg, så er både TA-sprinten og Vårløpet utsatt inntil videre. Vi kan heller ikke starte opp med treninger og treningsløp/Stjørdalskarusell i tradisjonelle former. Vi har imidlertid sett på hva vi kan gjøre for å komme i gang med o-sesongen, og har følgende plan fra og med første uka etter påske.


Treningsløp/Ukas løype
Vi setter i gang med treningsløp/ukas løypa første uka etter påske. Løypa gjennomføres som Usynlig-o, altså uten poster. Vi legger ut løpet i Eventor, slik at de som har GPS-klokke kan laste opp veivalget sitt her og sammenligne veivalg. Det er allerede laget fem Usynlig-o-løyper på Stjørdal hvor dere kan prøve dere i påske, to i Sandskogan/sentrum og tre på Golfbanen.

Utgangspunktet er at det lages tre løyper for Ukas løypa, A, B/C og N-nivå. Det legges foreløpig opp til at alle løp i april gjennomføres etter denne modellen, så får vi se hva som skjer når mai kommer i gang. Foreløpig terminliste for 2020-sesongen finner dere her.

Oppsal Orientering har laget en super oppskrift på hvordan Usynlig-O fungerer, ta en titt her: https://oppsalorientering.com/oppsal/?p=6134

Kart og annen informasjon om ukas løype blir publisert her på hjemmesiden og på Facebook. 


Treninger
Myndighetenes anbefaler gjelder organiserte aktiviteter med flere enn fem deltagere. I og med at vi er få ungdommer, kan vi gjennomføre treninger i mindre grupper så fremt reglene for smittevern følges. Vi har en plan om å starte opp treninger for B- og C-løpere over påske, men at disse deles i grupper på mindre enn fem løpere. Trening gjennomføres uten stempling, kun med poster. Løperne må selv sørge for å skrive ut kart og ha med plastlomme. Disse treningene er forbeholdt løpere fra 10-20 år. Mer informasjon om dette kommer til de det gjelder.


Nybegynneropplæring
Nybegynnerkurs utsettes inntil videre. Det samme gjelder Råtass-sprinter på skolegårdskartene.


Andre aktiviteter
Vi har naboklubber som planlegger Usynlig-o på noen av våre kart. Disse treningsoppleggene vil også bli tilgjengelig for våre medlemmer. Mer info kommer når dette er på plass.

Generelt
Ved alle aktiviteter skal myndighetenes pålegg om smittevern overholdes. Føler du deg syk, holder du deg hjemme. Se for øvrig idrettsforbundets informasjon om utøvelse av idrettsaktiviteter her: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/NIFs-anbefaling-til-utovelse-av-idrettsaktivitet/


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline