Skiorientering på Bratsberg med NM stafett

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 20. Jan 2019

Det er dessverre ikke hverdagskost at det arrangeres skiorientering i Trøndelag. Nå har dere imidlertid muligheten! Nordmarka skiorienteringsklubb arrangerer ski-o-løp på Bratsberg 16.-17.februar! Nordmarka er en ren arrangørklubb med Oslo som base, men med to utskremte østlendinger som representerer i Trøndelag. Sindre Haverstad er løpsleder og Mattis er løypelegger og løypekjører.

På lørdag er det mellomdistanse. Her er den lengste løypa ca. 7 km. Det er løyper for alle, og det er også to direkte-klasser. På søndag er det NM stafett med innlagt publikumsløp med løyper og klasser for alle. SBO bør vel klare å stille lag både i herre- og dameklassen?

Hva er skiorientering?

For i forklare kort om skiorientering: Det kjøres opp scooterløyper i tillegg til det vanlige maskinpreparerte løypenettet. Alle løyper tegnes inn på kartet, maskinpreparerte som heltrukne grønne streker, og scooterløyper som stiplede grønne streker. Alle poster ligger på løyper, men det er lov å kutte mellom løypene om føret gjør at det lønner seg. Slik forholdene er i Trøndelag nå, anbefales det imidlertid ikke! Scooterløypene er ca. 1,20 brede. De prepareres som sagt med scooter, og vi kjører med en europall bak for å glatte ut løypene. Det legges ikke spor, men det er absolutt lov å gå klassisk selv om de aller fleste går med skøyteski. Under ser dere et eksempel på en løype. 


For å lese kartet, går løperne med kartstativ på magen (se bilde under). Vi har 60-70 stativer til utleie, dere leier stativ samtidig som dere melder dere på i Eventor. 


Her er det mer info om arrangementet: 

Facbook-event: https://www.facebook.com/events/1337501469726292/permalink/1364410030368769/?notif_t=page_post_reaction&notif_id=1548017280894445

Innbydelse: http://eventor.orientering.no/Documents/Event/18181/2/Innbydelse

Påmelding: 

Mellomdistanse lørdag: http://eventor.orientering.no/Events/Show/10704

NM stafett søndag: http://eventor.orientering.no/Events/Show/10705v

Individuelle klasser søndag: http://eventor.orientering.no/Events/Show/11082

Påmeldingsfrist er mandag 11.februar. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.