Da er vi klare for Jukola – Slik kan du følge oss!

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 13. Jun 2019

Som sagt er Jukola verdens største orienteringsstafett. 20000 løpere i alle nivåer deltar i stafetten, fra verdens beste orienteringsløpere til bedriftslag fra Helsinki Taxi. I år går stafetten i Kangasala ved Tampere, ca. 2 timers kjøring nordvest for Helsinki. Stafetten er en helt magisk opplevelse som vi håper at våre yngre løpere kan se fram mot å delta på om noen år. Her er en film fra 2018 til inspirasjon: https://www.youtube.com/watch?v=F2oiIPvJE80 

Tilbake til Blink’s superlag.

Vi stiller i år ett damelag og ett herrelag. Herrelaget er et mix-lag  med Skøynar, mens damene faktisk er såpass forutseende at de stiller med superreserve og egen coach, Ingvild Skulbørstad.

Det hele braker løs på lørdag formiddag kl. 14.00 finsk tid (13.00 norsk tid). Da starter Venla-kavle (damestafetten). SBO starter med Solveig på 1.etappe sammen med 1720 andre damer. Hun skal løpe 6 kilometer, og skal veksle med leder Monica som løper 2.etappe. Denne etappen er 5,7 km. Mari Berger Skjøstad løper 3.etappe på 7,3 km, mens Sportslig leder Ingvild avslutter på sjarmøretappen på 7,9 km. Damelaget har startnummer 307.

Herrestafetten starter kl. 23.00 finsk tid. I år som i fjor er det Mattis som løper 1.etappen. Her er det om å gjøre å komme på riktig gafling på 1.post, hvis ikke kan minuttene fort begynne å løpe. Etappen er 10,9 km, og det blir fort mørkt i skogen. 2. og 3.etappene går også på natta, og her er det Asle og Jakob som skal forsvare SBO-fargene. Asle skal løpe 10,5 km, mens kongen av Meråkerfjella skal løpe Långa nattan. Med ørneblikk og lette bein går det som en lek for Jakob. 13,2 km er jo bare en tredjedel av Meråker Mountain-Challenge. I og med at det var litt få herrer som hadde anledning til å være med til Finland i år må både dameløpere og Skøynar-løpere trå til. Solveig løper 4.etappen på 7,3 km, mens Terje Rønning og Lars Strøm løper 5. og 6. etappene. Håvard K. avslutter på sisteetappen som er 12,9 km. Målet er å unngå fellesstarten som går kl. 09.00 søndag morgen. Herrelaget har startnummer 429.

Dere kan følge med oss på nettet, under er noen linker som kan være greie å ha:

Hjemmesiden til Jukola: https://www.jukola.com/2019/sv/

Online-resultater for herrelaget: https://online.jukola.com/tulokset/se/j2019_ju/kilpailijat/429/

Online-resultater for damelaget: https://online.jukola.com/tulokset/se/j2019_ve/kilpailijat/307/

Livesiden: https://live.jukola.com/

Terrengbeskrivelse og kart: https://www.jukola.com/2019/sv/deltagare/terrang-och-karta/


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.