Ukas løype fra og med uke 16

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 10. Apr 2020

Som de fleste har fått med seg, så er både TA-sprinten og Vårløpet utsatt inntil videre. Vi kan heller ikke starte opp med treninger og treningsløp/Stjørdalskarusell i tradisjonelle former. Vi har imidlertid sett på hva vi kan gjøre for å komme i gang med o-sesongen, og har følgende plan fra og med første uka etter påske.


Treningsløp/Ukas løype
Vi setter i gang med treningsløp/ukas løypa første uka etter påske. Løypa gjennomføres som Usynlig-o, altså uten poster. Vi legger ut løpet i Eventor, slik at de som har GPS-klokke kan laste opp veivalget sitt her og sammenligne veivalg. Det er allerede laget fem Usynlig-o-løyper på Stjørdal hvor dere kan prøve dere i påske, to i Sandskogan/sentrum og tre på Golfbanen.

Utgangspunktet er at det lages tre løyper for Ukas løypa, A, B/C og N-nivå. Det legges foreløpig opp til at alle løp i april gjennomføres etter denne modellen, så får vi se hva som skjer når mai kommer i gang. Foreløpig terminliste for 2020-sesongen finner dere her.

Oppsal Orientering har laget en super oppskrift på hvordan Usynlig-O fungerer, ta en titt her: https://oppsalorientering.com/oppsal/?p=6134

Kart og annen informasjon om ukas løype blir publisert her på hjemmesiden og på Facebook. 


Treninger
Myndighetenes anbefaler gjelder organiserte aktiviteter med flere enn fem deltagere. I og med at vi er få ungdommer, kan vi gjennomføre treninger i mindre grupper så fremt reglene for smittevern følges. Vi har en plan om å starte opp treninger for B- og C-løpere over påske, men at disse deles i grupper på mindre enn fem løpere. Trening gjennomføres uten stempling, kun med poster. Løperne må selv sørge for å skrive ut kart og ha med plastlomme. Disse treningene er forbeholdt løpere fra 10-20 år. Mer informasjon om dette kommer til de det gjelder.


Nybegynneropplæring
Nybegynnerkurs utsettes inntil videre. Det samme gjelder Råtass-sprinter på skolegårdskartene.


Andre aktiviteter
Vi har naboklubber som planlegger Usynlig-o på noen av våre kart. Disse treningsoppleggene vil også bli tilgjengelig for våre medlemmer. Mer info kommer når dette er på plass.

Generelt
Ved alle aktiviteter skal myndighetenes pålegg om smittevern overholdes. Føler du deg syk, holder du deg hjemme. Se for øvrig idrettsforbundets informasjon om utøvelse av idrettsaktiviteter her: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/NIFs-anbefaling-til-utovelse-av-idrettsaktivitet/


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.