Et velykket arrangement på Selbuskogen!

Postet av Mattis Myhre den 4. Mar 2024

Helga 2.-3.mars arrangerte vi et prikkfritt arrangement nok en gang. NM sprint og Norgescup-finale i skiorientering på Selbuskogen. Tross litt skuffende deltakelse fikk deltagerne to fine dager i løypenettet rundt Selbuskogen. For de av dere som ikke var tilstede, følger en liten oppsummering fra arrangementet her. 

Løypekjøring og løypelegging

Planleggingen av et ski-o-løp er et relativt omfattende arbeid. Løypenettet tegnes inn i OCAD før vi starter med scooterkjøring, og som regel må man ut noen turer på ski for å sjekke om man kommer ned bratte bakker eller gjennom tettere partier med skog. Selbuskogen egner seg sånn sett ganske bra, da det er mye reltaivt åpent terreng. Tillatelser fra grunneiere må innhentes og kommunene må informeres om scooterkjøring. Dette gikk veldig greit på Selbuskogen, med god hjelp av Jakob og Jan Gaute Krogstadmo som tok seg av grunneierne i Selbu. 

Når vi kjører med scooter bruker vi nettbrett med appen Avenza Maps installert. Her har vi lagt inn georeferert løypenett, slik at vi hele tiden ser hvor vi er. Kjøringen logges i appen, og vi kan laste over sporet som gpx-fil inn i OCAD når man kommer inn igjen. Dette er et godt grunnlag for å gjøre justeringer på løypenettet etter gjennomkjøring. Et svært nyttig hjelpemiddel som vi også kan bruke på sommeren når man skal sette ut poster. På O-Ringen brukte alle postutsetterne dette hjelpemiddelet når vi skulle finne postplasseringer. Se skjermbilde under:


Løypekjøringa starta vi for to uker siden, og vi kom gjennom de 37 kilometerne på 2 fulle dager + en kveld. Super hjelp fra kretsleder Jakob som stiller opp :)

NM sprint lørdag

Lørdag var det NM sprint for junior og senior. Tette dueller på myrene rundt lysløypa, arenapassering med spennende utforkjøinger mot skiskytterskivene og en liten runde rundt lysløypa i sør. Supert at vi fikk GPS-tracking på alle løpere i NM-klassene. Med online meldeposter i tillegg, ble dette et godt hjelpemiddel for Øystein og Håvard i speakerbua som gjorde en fortreffelig innsats. Et skjermbilde fra GPS-trackinga vises under: 

Her er det linker til GPS-tracking for den som vil se: 

Og her er link til resultatene: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=18958&groupBy=EventClass

Jaktstart søndag

Søndag var det finale i Norgescupen for junior og senior. Denne distansen skulle avgjøres som jaktstart, og dette fikset startgjengen med glans. Mange løpere som skal ut på kort tid, kart som skal gis 15 sekunder før start og til tider relativt hektisk. 

Jaktstarten ble akkurat slik løypeleggeren håpet på. Tette dueller, avgjørende veivalg og små bommer som gjorde at vi fikk skifter i teten hele tiden. Utrolig spennende å følge med på trackinga. Herrer senior hadde 13,8 km med kartbytte nede på Elvervollen. Store høydeforskjellen og krevende scooterløyper både oppover og nedover la til rette for lange veivalg hvor både o-teknikk og fysikk ble satt på prøve. Utklippet under er fra H21-løypa:

Her er link til GPS-tracking: 

Og link til resultater: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=18959&groupBy=EventClass

Oppsummering

Totalt var vi ca. 25 funksjonærer. Med denne staben kunne vi fint hatt 2-300 deltagere. Vi er litt tynne på tidtaking for sånne arrangement, så denne gangen måtte vi leie inn Asbjørn Bjørgum som er "oppfinneren" av Brikkesys. Håper og tror at Magnus fikk et par nyttige dager i tidtakerbua sammen med Asbjørn. Dette er kompetanseutvikling! 

Veldig hyggelig at vi fikk avsluttet helga med felles middag på Viva Napoli søndag kveld, store og små. Her fikk vi også gikk en ekstra påskjønnelse til Jan Arild Johnsen fra O-Forbundet som er en svært viktig støttespiller for oss ved slike arrangement. 

Tusen takk for innsatsen alle sammen! Håper dere er klare for en ny runde i 2026!

Under følger noen bilder fra helga og ukene før. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.