O-Ringen i Åre søker etter en person som kan ta ansvaret for eliteløperne.

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 7. Jun 2021

O-Ringen i Åre er på jakt etter en person som skal ta ansvaret for eliteutøverne i forbindelse med arrangementet. Den personen som har hatt dette vervet til nå har trukket seg, og nå er vi på jakt etter en person som kan fylle denne rollen. 

Se rollebeskrivelse og kontaktinformasjon under (på svensk)

-----------------------------

Uppdraget går ut på att leda en mindre grupp funktionärer som ska serva elitlöparna med extra stöd inför och under tävlingarna:

  • Ta fram underlag för specialinbjudan av världslöpare (som får fri start och några andra förmåner)
  • Hjälpa till med uttagning/gallring till elitklasserna
  • Dela ut GPS-enheter till de löpare som ska följas
  • Bemanna elittält på tävlingsarenorna där elitlöpare kan byta om och får extra service

Syftet med funktionen är att få hög deltagarnöjdhet bland elittourens deltagare och att maximera exponeringen av elittävlingarna i media och bland övriga deltagare och publik. Att få nöjda elitlöpare är viktigt för att de ska vilja springa O-Ringen kommande år, vilket i sin tur är viktigt för marknadsföringen av O-Ringen. O-Ringen är ett breddarrangemang, men vi vill att det ska omfatta alla från inskolning och motionärer till den yttersta världseliten.

Jag söker någon som varit aktiv löpare på elitnivå (gärna landslagsnivå, men åtminstone hög nationell nivå) eller en person som haft uppdrag som ledare i elitsammanhang, kanske lagledare för Tiomilalag, elittränare eller något liknande. En stor fördel är om man har bra koll på vilka (världs-) löpare som är bra just nu. Förutom elitansvarig behöver vi också några funktionärer som kan utgöra den grupp som jobbar med elitservice.


Magnus Johansson

Tävlingsansvarig O-Ringen Åre 2023
+46 (0)70 – 381 03 56
magnus.johansson@oringen.se
Da var sesongen i gang!

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 21. Apr 2021

Endelig er årets o-sesong i gang med lokale løp på hjemmebane. Tirsdag var det treningsløp i vakre Håmmårsbukta, et artig terreng å bruke nå på vårparten. I år blir det også sesongavslutning med grilling samme sted i juni. 

I går var det Terje som hadde laget artige sprintrunder i de historiske omgivelsene i Håmmårsbukta. Totalt 63 runder ble løpt av 36 løpere. En god start! Resultater finner dere på oversikten over interne løp her på hjemmesiden. 

Kartene er lagt ut i Eventor, slik at folk kan ta seg en tur på egenhånd. Løypene ligger også i Usynlig-o, mens skjermene tas ned torsdag. Vær obs på piggtråd ved poster lengst øst i A-løypa. Minner også om at det ikke skal løpes over dyrket mark, som er markert på kartet. Gult med svarte prikker på utsnittet under er forbudt å løpe på. 
Treningsløpene starter til uka!

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 15. Apr 2021

Til uka starter treningsløpene på Stjørdal! Håper å se mange av dere der! Det første løpet arrangeres av Terje, og dette går i Håmmårsbukta tirsdag 20.april. Start mellom 18 og 19. 


Treningsløpene og Stjørdalskarusellene framover planlegges som vanlig da dette defineres som trening. I april vil vi imidlertid lage Usynlig-o for de tre første treningsløpene/stjørdalskarusellene. Poster vil også bli hengende ute onsdag og torsdag for de tre første løpene. Kart blir tilgjengelig her og på Facebook-siden vår. Treningsløpene vil ikke bli åpne for løpere som ikke er medlem i Stjørdals-Blink. 

Terminlista for sesongen finner dere her.

Vi planlegger Vårløpet 9.mai etter gjeldende retningslinjer. Dette betyr at løpet kun vil bli for løpere under 20 år og med en øvre deltagerbegrensning på 200 stk. 
Utviklingstrening for voksne – et tilbud til voksne som ønsker å flytte egne grenser

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 12. Apr 2021

I år, som tidligere år, er det et godt treningstilbud for barn og ungdom i Stjørdalsblink Orientering.   Nytt av året er at vi ønsker å gi et tilbud til dere voksne som ønsker å møte nye utfordringer med kart og kompass, enten dere er nybegynnere eller litt mer erfarne, og det er jeg som har fått hovedansvaret for dette.

Jeg vet at mange av dere har stramme timeplaner, og at flere må prioritere oppfølging av egne (og andres) barn på både treninger og løp, og at det derfor vil være vanskelig å samle flere til felles treninger. For å gi flest mulig av dere muligheten til å delta, og for å best mulig tilpasse treningen etter behov og ferdighet, ønsker jeg å kunne gjennomføre én til én økter med dere. Da har vi mulighet til å tilpasse både sted, tid og innhold. Antallet økter i løpet av sesongen avhenger litt av hvor mange som er interessert, men jeg håper å kunne gjennomføre 2-3 økter med hver. Tanken er at vi gjennomfører ei løype sammen, der målet er at du skal mestre det vi skal øve på.  Det er ingen krav til fysisk form; det er du som bestemmer hastigheten.  

Send meg en melding på messenger eller en mail på vassende@gmail.com hvis du synes dette høres interessant ut, så snører vi på oss skoene så snart det er snøfritt.

 

Solveig Vassenden
Treningsløp/Stjørdalskarusell 2021

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 22. Mar 2021

I dag har Terje sendt ut liste med forslag til treningsløp og Stjørdalskaruseller for 2021. Sesongen starter etter planen med sprint i Håmmårsbukta 20.april. Terminlista er også lagt inn her på hjemmesiden. Du finner den i toppfanen Aktiviteter 2021.

Vi tar en status ift. Corona etter påske, men sesongen vil uansett starte i en eller annen form i april. Vi ser fram til å treffe dere alle igjen.

Her er link til den lokale terminlista. 

Alle løp er også lagt ut i Eventor (linken viser treningsløp i Nord-Trøndelag), slik at løpere fra andre klubber kan se hva vi holder på med og delta på våre løp om de har lyst til det. Vi vil i størst mulig grad få lagt ut løypene som Usynlig-o og tilgjengeliggjort kartene rett etter løpene slik at de som ønsker det kan ta løypa på egenhånd senere.
To usynlig-o-løyper på Hovatnet

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 9. Jan 2021

Det er laget to usynlig-o-løyper på Hovatnet, nabovannet til Bulandsvatnet. De er tilgjengelige i usynlig-o-appen, men du kan også laste ned kartene her:

På løype øst må man av med skøytene ned til Sagtjønna. På løype vest kan man beholde skøytene på hele løypa. 

Flotte forhold i dag lørdag, så får man se hvor mye snø som kommer i natt. 

Her kan du lese mer om Usynlig-o.

 


Skøyteorientering på Bulandsvatnet

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 8. Jan 2021

Det er flotte skøyteforhold i Trøndelag om dagen. I kombinasjon med corona-situasjonen som setter en stopper for all organisert aktivitet, har vi derfor laget tre orienteringsløyper som kan tas med skøyter på Bulandsvatnet i Skjelstadmarka. Det henger ikke skjermer på postene, men løypene ligger ute i Usynlig-o-appen slik at man kan bruke telefonen til å registrere at man er på rett plass. GPS-forholden er ikke kontrollert, så det tas forbehold om at dette fungerer på alle poster. 

Det er laget et kart basert på det autogenererte kartet fra mapant.no. Det er laget tre løyper, alle med samme utgangspunkt nær Bulandsvegen. Den lengste løypa går også over på Engelsvatnet, her egner det seg best med turskøyter da man må ta av seg skøytene for å gå mellom vannene. 

Her finner dere også kartene: Skøyteorientering på Bulandsvatnet

Alle som tar turen på skøyter må selv gjøre vurderinger ift. iskvaliteten og ferdsel er på eget ansvar. Vi har gått på Bulandsvatnet flere ganger i vinter, men isen kan endre seg. 

Noen tips: 

- Gå ikke alene
- Ha med ispigger, kasteline for kameratredning og sekk med tørre klær

God tur!