PM Stjørdalsmesterskapet i orientering

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 22. Jun 2023

PM Stjørdalsmesterskapet 2023

 

Årets Stjørdalsmesterskap finner sted på Selbuskogen. Enn så lenge ser værmeldinga bra ut, og samlingsplass blir nede på sletta mellom standplass og café-bygget.

N-åpen og D/H 10 går i rulleskiløypa, og det er fine muligheter for å teste ut både sykkelorientering og sparkesykkelorientering. Start og mål er på samlingsplass, og det er fri start fra 17:45.

For øvrige aldersbestemte klasser og åpne klasser er det fellesstart kl 18:30, men ved behov venter vi inntil 10 minutter slik at de minste får følge rundt løypa. Starten går fra Blisjimyra nordøst for samlingsplass, ca. 5-10 minutter å gå. Det blir ikke merket til start. Spør en venn hvis du er i tvil. Det er forbudt å gå utenfor asfaltert eller gruset veg på veg til start. Ferdsel i terrenget vil medføre disk. D/H 11-13 får se på kartet 2 minutter før start. For øvrige klasser deles kartene ut 1 minutt før start. Det er ikke lov å se på kartet før startsignalet går.

For D/H 11-13, D/H 14-16 og, samt B- og C-åpen er målestokken 1:7500. For øvrige klasser er målestokken 1:10000.

Alle løyper er gaflet, og det er som alltid løpers ansvar å sjekke at hen stempler på riktig post. Det er kun én stemplingsenhet på postene. Vis hensyn til hverandre, og husk at det ikke er VM. Postbeskrivelser er kun trykt på kartet, det er ikke løse postbeskrivelser.

Terrenget er småkupert, med noen større høydedrag. Løypene er innom både ulike myrvarianter, og fin løpbar skog. Det er tørt i terrenget, og noen plasser er det (utrolig nok) ikke helt lett å se om det er myr eller ikke. Dette gjelder kanskje spesielt for D/H 14-15 og B-åpen. Løypene og fellesstart innbyr til stor fart, og med rekordtørre myrer er det muligheter for gode kilometertider.

 

Det er ikke lagt opp til drikkepost, så drikk godt før start.

 

Håper så mange som mulig stiller til start, og at dere får en fin opplevelse i skogen.

Lykke til, alle sammen 😊

 

Løypelegger´n

----

Tirsdag 27.juni arrangerer vi Stjørdalsmesteskapet i orientering på Selbuskogen skisenter. 

Solveig har laget morsomme løyper, og vi lover skikkelig fart i skogen med fellesstart og gafling :-)

Nybegynnerne får starte når de vil fra 17:45, mens mesterskapsklassene har fellesstart klokka 18:30.

Etter løpet blir det premieutdeling og kveldsmat inne på skisenteret. 

For å beregne antall kart, hadde det vært fint om dere meldte dere på den løypa dere ønsker å springe på facebook. https://www.facebook.com/groups/381750996117 
Stjørdalskarusell 1 på Vikanåsen 25/4

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 24. Apr 2023

Nå starter vi med karusell-løp, og det er vakre Vikanåsen som skal få besøk av lettbeinte o-løpere denne gangen, tirsdag 25. april. 

Vi parkerer biler eller sykler i Vifstadlia, nedenfor vanntanken https://goo.gl/maps/qryXfTcahZd2Myry9

Fristart mellom klokka 18 og 19. 

Klasser:
N-åpen
C 2 km
B 3 km
A 5 km

Start og mål er ved vanntanken. Sesongstart på Fagerhaug skole

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 10. Apr 2023

Tirsdag 11 April blir det sesongstart! Det blir spinttreningsløp på sentrumskartet, oppmøte på Fagerhaug skole. Det er fri start fra kl 18 til 19. Lang, kort og Råtassløype. 


Husk medlemsmøtet kl. 19.30 på MUS Sandskogan. 
Medlemskveld på M.U.S. Sandskogan 11.april

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 28. Mar 2023

Medlemskveld - Info om sesongen

Etter påske er vi i gang med ny o-sesong! Allerede tirsdag 11.april er det klart for det første treningsløpet for sesongen. Da arrangerer Håvard sprint i sentrum/Sandskogan. Mer info kommer!

Etter treningsløpet arrangerer vi en liten medlemskveld hvor vi planlegger å gå gjennom planen for sesongen. Samlingen blir i Stjørdalsstua i 2.etasje på MUS Sandskogan. VI kjøper inn juice og melk, så tar alle med seg litt påsmurt mat for kveldsmat.

Programmet blir omtrent slik. Velkommen!
Oppsummering fra Årsmøtet

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 20. Feb 2023

Onsdag 15.februar ble det avholdt Årsmøte i o-gruppa. Totalt 15 medlemmer inkl. 5 styremedlemmer deltok på møtet, som gikk for seg i rolige former.

Klubben endte opp med et overskudd for 2022, tilsvarende overskuddet fra NM i skiorientering i februar. Da va det imidlertid noen inntekter fra 2021 som kom på 2022, så i praksis har man drevet med underskudd sett bort fra NM i skiorientering.

Klubbens to største utfordringer framover er:

  • Legge til rette for at flere medlemmer er med på å dra lasset gjennom oppgave og verv
  • Øke inntektene til klubben

På Årsmøtet ble det vedtatt noen mindre justeringer som bygger oppunder disse to punktene.

  1. Styret utvides med ett styremedlem, rekrutteringsansvarlig. Ola Fossum har takket ja til oppgaven, og skal avlaste sportslig leder med oppgaver som retter seg mer mot rekruttering og nybegynneropplæring. Mer konkret ansvarsfordeling diskuteres i styret.
  2. Det opprettes en sponsorkomité som består av tre medlemmer; Bjarte Ims, Hans Rosling og Tove Røddesnes. Gruppa vil være organisert under økonomileder Monica Hægstad, og vil ha som hovedoppgave å skaffe inntekter til gruppa gjennom sponsorarbeid og dugnadsmuligheter.
  3. Aktivitetsavgiften økes fra 300/500 til 400/700. Avgiften skal dekke deltagelse på treninger, og må være betalt for at løperne skal få reduserte egenandeler på turer og startkontingenter. Avgiften gjelder barn, ungdom og satsende juniorer og seniorer. Statuttene oppdateres på bakgrun av vedtak på Årsmøtet, og informasjon distribueres.
  4. Avgiften på deltagelse på treningsløp og Stjørdalskarusell øker fra kr 50,- til 75,-.
  5. Vi skal prøve ut turorientering i 2023. Dette er synliggjort med en inntekt på kr 5000,-. Styret mener at det er et stort potensial her, men ønsker ikke å legge lista for høyt i et år vi skal være med å arrangere O-Ringen.

I tillegg til de nevnte sakene over, ble også Stjørdals-Blink Orientering sin lov endret på Årsmøtet 15.2.23. Bakgrunnen for dette er en ny lovnorm som har kommet fra NIF, i tillegg til ønsket om et ekstra styremedlem som nevnt over. Loven setter nå krav til at det oppnevnes et eget kontrollutvalg som skal følge med at klubben drives etter lover og regler. Utvalget vil bestå av Bård Solberg og Jakob Haugen.

For øvrig fortsatte alle styremedlemmer som var på valg i sine verv.  

Medlemsmøte ila. mars

Styret ønsker å få på plass en strategi og en handlinsplan for o-gruppa. Hvor står vi, og hvor skal vi? Hva skal være våre kjerneaktiviteter, og hvordan skal klubbens aktiviteter finansieres på sikt. Egen innkalling til dette kommer.

Protokoll fra Årsmøtet legges ut når den er fullført og signert.

Nyttige linker:

Revidert lov for Stjørdals-Blink Orientering

Årsmelding for 2022
Årsmøte i o-gruppa 15.februar

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 16. Jan 2023

IL Stjørdals-Blink Orientering avholder Årsmøte 15.februar 2023 kl. 19.00. Årsmøtet avholdes i Veteranlosjen på M.U.S Sandskogan Stadion (2.etasje, møterom bak kjøkkenet). 

Saksliste og nødvendige saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig på klubbens hjemmeside i forkant av Årsmøtet. 

Forslag som skal behandles på Årsmøtet må sendes styret innen 1.februar. 

Med hilsen

Styret