Advents-Usynlig-o !

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 11. Des 2020

Kjell har laget løyper, og Espen og Mattis har hengt ut skjermer. På alle poster henger både skjerm og refleks, så det er mulig å ta postene med hodelykt. 

Løyper fra Kindseth:

Løype 1 - 1960 meter
Løype 2 - 1590 meter
Løype 3 - 2150 meter

Løyper fra Resve:

Løype 4 - 1980 meter
Løype 5 - 2520 meter
Løype 6 - 2030 meter

Oppfordrer alle til å registrere seg på Usynlig-o-appen, tilsvarende som vi gjorde i vår. I tillegg utfordres alle til å legge ut en bilde på den interne Facebooksiden vår med en liten julehilsen. 

Postene henger ute til uka før jul, alternativt tidligere om det er meldt snø. 

God tur!
Sesongavslutning på Sorta Grendahus

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 1. Okt 2020

Sesongen ble ikke slik vi hadde sett for oss når den ble planlagt i vinter. Men forholdene tatt i betraktning, så har vi fått gjennomført sesongen på en bra måte. Mars og april ble vi kjent med Usynlig-o, og den første Stjørdalskarusellen ble arrangert 19.mai. Etter dette har vi fått gjennomført det vi hadde planlagt av interne løp, og vi fikk til slutt arrangert 9 løp i årets Stjørdalskarusell. Totalt var det 103 løpere som har løpt ett eller flere løp.

Onsdag var det premieutdeling for årets sesong, og alle nybegynnere som var til stede fikk premier for vel gjennomført sesong. De fikk diplomer og matbokser med SBO-klistremerke.

I konkurranseklassene fikk alle som har løpt flere enn 3 løp premie. Premien var gavekort hos Eidum Gårdbakeri og diplom til klassevinnerne. Eidum stilte også opp med kanelsnurrer til kaffen. De som ikke var til stede får gavekortet ved en senere anledning.

Nå gjenstår det Halloween-løp som er planlagt 31.oktober. Mer info om dette kommer! Vi planlegger også årsfest for de voksne, men her må vi sannsynligvis gjøre ting litt annerledes i år pga Corona. Vi kommer tilbake med mer info også her.

Her er sammenlagtresultatene fra årets Stjørdalskarusell.

Under ser du bilder av premievinnerne. Gratulerer med vel gjennomført sesong!Treningsløp 4. august

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 2. Aug 2020

Visste du at maurtuer har eget symbol på kartet på Skatval? Bli med på løp 4.august, så får du se hvordan kartsymbolet og postbeskrivelsen for maurtuer er. 

Oppmøte er på Klempen skianlegg på Skatval tirsdag 4. august. Start mellom klokka 18 og 19. 
Løpet denne dagen er postplukk, og du velger selv hvor mange poster du ønsker å ta i løpet av 45 minutter (bruker du lengre tid får du minuspoeg). Vi har laget to ulike løyper, ei N-C løype og ei A-B- løype. 

Velkommen på o-løp!Løp fram mot sommeren

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 3. Jun 2020

Terminlista for lokale løp er nå endelig fram til sommeren. Du finner den på denne siden

I tillegg til de lokale løpene så skal vi arrangere Midtsommerløpet på Åstjønna søndag 28.juni. Dette blir som en erstatning for Vårløpet som ble avlyst i år. Her må noen regne med å bli spurt om å hjelpe til, mens endel kan løpe selv. Det blir treningsløp på de samme løypene uka etter Midtsommerløpet. 

Ellen Nielsen er løpsleder på Midtsommerløpet, mens Bård Solberg legger løyper. Dette blir et enkelt løp uten noen form for servicefunksjoner, og blir arrangert etter prinsippet kom - løp - dra. Ikke noe salg, drikke, resultatservice, direktepåmelding eller andre ekstrafunksjoner. Vi baserer oss på at det åpnes opp for arrangement med inntil 200 deltagere den 15.juni. Blir det flere enn 200 påmeldte, vurderer vi å arrangere i to puljer. Trening onsdag 20/5 på Kinsethskaret

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 13. Mai 2020

Tema for nybegynnerne på dagens trening er orientering av kartet.

C  og B-løperne har tema lesing av kart i fart og linjeorientering. 

Kartene finner dere her: B-kart, C-kart, N-kart


Velkommen på trening!Ukas løype uke 20

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 11. Mai 2020

Denne uka er det laget fire løyper på Frigården-kartet.Det er hengt ut skjermer, og løypene er også tilgjengelige i Usynlig-o-appen.

Start og mål er ved Langtjønna. Man må altså kjøre inn grusvegen til høyre før man kommer inn til Skihytta. Se kart under. B3-løypa har mål langs vegen noen hundre meter fra de andre løypene. Dette måtte jeg gjøre for å få en god løype som ikke ble for stygg på slutten. Håper dette er ok. 

Her finner dere kartene

Ellers er også løypene lastet opp i Livelox, slik at de som vil kan legge inn veivalgene sine der. 

Det er naturligvis noe snø i terrenget, men ikke så mye "gammelsnø". Stort sett er det nysnøen fra mandag som ligger. Snøen gjør at noen stier kan være vanskelige å se, så nybegynnere må være litt obs om de skal løpe alene. 

Lykke til!

Mattis
Ukas løype uke 18

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 27. Apr 2020

Da er Ukas løype for uke 18 klar. Fortsatt som Usynlig-o. 

Ukas løyper i Vikanåsen. Start og mål på Ole Vig bautaen. 

Det er fire løyper (klikke på løypenavnet, så kommer kartet opp):

- N1,5 - 1,62 km

- C2 - 2,0 km

- B3 - 2,6 km

- A5 - 4,6 km

Dere printer som vanlig kart selv, og løper løpet med Usynlig-o-appen. God tur!

PS: Om dere ikke får det til å fungere, gi beskjed. Vi har testet nybegynnerløypa, og den fungerte med appen!

Parkering her:Usynlig-o uke 17

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 20. Apr 2020

Mange har allerede prøvd seg på usynlig-o, og denne uka har vi laget løyper i Monsberga. Som tidligere beskrevet er det ikke skjermer å stemple på, men når du bruker app'en får du en fanfare når du er på posten. Du løper når det passer deg selv.

Ukas løype uke 17

Mens vi venter på at det skal bli fritt for snø i skogen har vi laget ukas løype for uke 17 i Monsberga. Det er laget totalt to A-løyper og to N-løyper. Begge N-løypene har start og mål i Monsberga- området, mens de to A-løypene har start og mål på hver sin side av Monsberga. Det betyr at du kan ta enten oppvarming eller nedkjøring fra start/mål. Alternativt kan du jo løpe begge løypene. 

Lykke til!

Nødvendige linker:

Usynlig-o: Kartene ligger også på Usynlig-o sin nettside, https://usynligo.no/
Nybegynnertilpasset Usynlig-o på Skatval skole

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 17. Apr 2020

På Skatval skole er det laget tre ulike løyper (kilkk for å få opp kartet):

Dette er enkle løyper som er spesielt beregnet for de som har lyst til å prøve orientering, eller de som er på nybegynnernivå. 

Oppskrift:

Kartet printes ut av den enkelte. Det er ikke poster eller stemplingsenheter på postene, men man bruker mobiltelefonen til å registrere om man er i nærheten av posten. Til dette må man bruke appen Usynlig-o. Det står litt forklaring om hvordan dette fungerer på denne siden: https://usynligo.no/about 

Oppsal Orientering har laget en fin oppskrift som også kan gi noen tips: https://oppsalorientering.com/oppsal/?p=6134 

Andre Usynlig-o-tilbud i Stjørdals-Blink: 

I appen vil du finne andre Usynlig-o-aktiviteter som også er lagt ut. Vi har pr. 17.4 løyper i Håmmårsbukta (ukas løype uke 16), Golfbanen og i Sandskogan/sentrum. Alle disse finner dere ved å søke dere fram i Usynli-o-appen, eller på https://usynligo.no/allracesmap.  

Husk smittevernsreglene ved aktiviteter:

  • Hold min. 2 meters avstand
  • Ikke dra ut flere løpere samlet (annet enn familie som man uansett er sammen med)
  • Ikke ta på ting underveis i løypa


Ukas løype uke 16

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 12. Apr 2020

Som nevnt tidligere så må vi tenke alternativt for å komme i gang med o-sesongen. Vi vil fra og med uke 16 publisere en ny løype hver uke som hver enkelt kan løpe når det passer en selv. Det er ikke skjermer eller stemplingsenheter i skogen, men du må benytte deg av appen "Usynlig-o". Denne bruker GPS'en i telefonen til å registrere om du er i nærheten av posten. Oppsal Orientering har laget en super oppskrift på hvordan Usynlig-O fungerer, ta en titt her: https://oppsalorientering.com/oppsal/?p=6134.

Ukas løype uke 16

Ukas løype for uke 16 er i Håmmårsbukta. Det er laget totalt fire A-løyper og to N-løyper. Løypene er navnsatt A1 - A4 og N1 - N2. Dette er fordi det er tenkt at man skal ta de i rekkefølge. Altså: A1 slutter omtrent der hvor A2 starter osv. Grunnen til å dele det opp slik er at området er så lite at det hadde blitt veldig mange poster og streker om man skulle hatt alt i én løype. 

Løypene er også lastet opp i Livelox, slik at dere kan laste opp veivalgene deres der (de som løper med GPS-klokker). 

Løypeleggers ord:  Jeg har prøvd å revidere kartet etter beste evne, slik at de siste par års arbeider i Håmmårsbukta er revidert inn. Det er svært gjengrodd utenom stiene, men det har heldigvis ikke kommet løv på trærne enda. Ved testing av Usynlig-o i dag var det noen poster som jeg ikke fikk registrering selv om jeg var på posten. Det er mulig dette skyldes unøyaktighet i GPS på telefonen, men jeg måtte da justere meg litt i terrenget for å få registrering. Jorde markert som forbudt kan man løpe i kanten av. Lykke til!

Nødvendige linker:

Eventor/Livelox: Arrangementet ligger i Eventor. Her kan dere også laste ned PDF av kartene slik at dere kan skrive de ut på forhånd. Her er det også link til Livelox, slik at dere kan laste opp veivalg etterpå. Link til Eventor. 

Usynlig-o: Kartene ligger også på Usynlig-o sin nettside, https://usynligo.no/


En hilsen fra løypeleggeren. Idyllisk i Håmmårsbukta!Ukas løype fra og med uke 16

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 10. Apr 2020

Som de fleste har fått med seg, så er både TA-sprinten og Vårløpet utsatt inntil videre. Vi kan heller ikke starte opp med treninger og treningsløp/Stjørdalskarusell i tradisjonelle former. Vi har imidlertid sett på hva vi kan gjøre for å komme i gang med o-sesongen, og har følgende plan fra og med første uka etter påske.


Treningsløp/Ukas løype
Vi setter i gang med treningsløp/ukas løypa første uka etter påske. Løypa gjennomføres som Usynlig-o, altså uten poster. Vi legger ut løpet i Eventor, slik at de som har GPS-klokke kan laste opp veivalget sitt her og sammenligne veivalg. Det er allerede laget fem Usynlig-o-løyper på Stjørdal hvor dere kan prøve dere i påske, to i Sandskogan/sentrum og tre på Golfbanen.

Utgangspunktet er at det lages tre løyper for Ukas løypa, A, B/C og N-nivå. Det legges foreløpig opp til at alle løp i april gjennomføres etter denne modellen, så får vi se hva som skjer når mai kommer i gang. Foreløpig terminliste for 2020-sesongen finner dere her.

Oppsal Orientering har laget en super oppskrift på hvordan Usynlig-O fungerer, ta en titt her: https://oppsalorientering.com/oppsal/?p=6134

Kart og annen informasjon om ukas løype blir publisert her på hjemmesiden og på Facebook. 


Treninger
Myndighetenes anbefaler gjelder organiserte aktiviteter med flere enn fem deltagere. I og med at vi er få ungdommer, kan vi gjennomføre treninger i mindre grupper så fremt reglene for smittevern følges. Vi har en plan om å starte opp treninger for B- og C-løpere over påske, men at disse deles i grupper på mindre enn fem løpere. Trening gjennomføres uten stempling, kun med poster. Løperne må selv sørge for å skrive ut kart og ha med plastlomme. Disse treningene er forbeholdt løpere fra 10-20 år. Mer informasjon om dette kommer til de det gjelder.


Nybegynneropplæring
Nybegynnerkurs utsettes inntil videre. Det samme gjelder Råtass-sprinter på skolegårdskartene.


Andre aktiviteter
Vi har naboklubber som planlegger Usynlig-o på noen av våre kart. Disse treningsoppleggene vil også bli tilgjengelig for våre medlemmer. Mer info kommer når dette er på plass.

Generelt
Ved alle aktiviteter skal myndighetenes pålegg om smittevern overholdes. Føler du deg syk, holder du deg hjemme. Se for øvrig idrettsforbundets informasjon om utøvelse av idrettsaktiviteter her: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/NIFs-anbefaling-til-utovelse-av-idrettsaktivitet/Prøv Usynlig-o på Stjørdal

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 29. Mar 2020

Når vi ikke kan planlegge vanlige treninger og treningsløp må vi ta alternative treningsformer i bruk. Jakob Haugen har laget to usynlig-o-løyper på sentrumskartet vårt. Her får du en introduksjon til Usynlig-o.

Prinsippet med Usynlig-o er at det er laget en orienteringsløype på vanslig o-kart, men det er verken poster eller stemplingsenheter på postene. Man printer ut løypa selv, og bruker mobiltelefon til å registrere seg på hver post. Når man er nærmere posten enn 15 meter, vil man få en bekreftelse på telefonen at man er riktig, og man «stempler».

For å prøve Usynlig-o, må man laste ned en egen App. Oppskriften på dette finner du her: https://usynligo.no/about

På Stjørdal er det hittil laget to løyper, begge på sentrumkartet. En løype på 3,7 km og en på 2,0 km. Vi prøver å få på plass flere løyper til påske.

God tur!

Treningsløype 1 - 2,0 km:


Treningsløype 2 - 3,7 km:
Informasjon om aktiviteter framover

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 29. Mar 2020

I lys av den situasjonen Norge og verden er i om dagen, blir også vi o-løpere påvirket nå som det nærmer seg sesongstart. I denne saken ligger det informasjon om hva som er status p.d., og hva vi jobber med av alternative aktiviteter for våre medlemmer.

For våre aktiviteter forholder vi oss til føringer som kommer fra Norges Orienteringsforbund og Nord-Trøndelag o-krets.

Kretsløp

NTOK har bestemt at alle løp i Nord-Trøndelag som skulle vært arrangert før 17.mai utsettes. For SBO sin del betyr dette at både Vårløpet og TA-sprinten er utsatt på ubestemt tid. Målet er å arrangere dette senere i år, men dette er et arbeid som koordineres av kretsen. Løypeleggerne våre planlegger løypene som opprinnelig tenkt, de kan uansett brukes på et senere tidspunkt.

Lokale treninger

Alle treninger er avlyst med uviss lengde. Det kommer mer informasjon når vi kan ta dette opp igjen.

Stjørdalskarusell og treningsløp

Vi hadde planlagt med det første treningsløpet i Håmmårsbuka 14.april. P.d. har Regjeringen lagt ned forbudt mot større forsamlinger enn 5 personer fram til 13.april. En terminliste med oppstart 14.april vil om kort tid publiseres på hjemmesiden, men dette vil justeres om som det kommer reviderte retningslinjer fra myndighetene eller at klubben gjør egne vurderinger knyttet til oppstartstidspunkt for lokale løp. 

World-Orientering Day

Vi hadde planlagt opplegg på flere skoler ifm. WOD i år. Dette blir ikke noe av i 2020.

Jukola

Jukola skal ha møte 17.april der man skal ta stilling til om stafetten skal arrangeres eller ikke.

Alternative aktiviteter

Vi jobber med å få på plass noen alternative aktiviteter for våre medlemmer. Dette vil være:

  • Usynlig-o: Jakob har laget to løyper i Stjørdal sentrum. Se egen artikkel.
  • Løyper med skjermer på skogskart. Vi vil publisere kart med løyper på vår hjemmeside hvor det kan printes og løpes løp med poster. Det er viktig at postene ikke berøres. Retningslinjer kommer, men vi har mål om å få på plass en løype i Vikanåsen før påske.


Nytt styre i Stjørdals-Blink Orientering

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 2. Mar 2020

2.mars ble det avholdt Årsmøte i o-gruppa. Protokoll fra Årsmøtet samt årsmelding blir lagt ut så fort det er klart. 

Hovedtrekkene fra årsmøtet var at styrets forslag om å øke antallet faste representanter i styret fra 4 til 5 gikk gjennom, og det har blitt definerte roller og ansvarsområder på de som sitter i styret. Monica Hægstad gikk av som leder, men fortsetter i styret som økonomileder. Mattis Myhre tar over som leder. Espen Aarnes og Ingvild Kjesbu fortsetter i styret, og Terje Rian kommer inn som teknisk leder. Håvard Kjesbu er valgt som vara. Her finner du oversikt over klubbens nye styre.

Hovedtrekkene fra Årsmøtet er at klubben ønsker å bruke mer penger på kartarbeid i årene framover. I 2020 starter vi forsiktig med følgende prosjekter:

- Nytt nærkart 1:7500 Arnstadåsen/Klempen/Skatval skole
- Nytt nærkart i Skjelstadmarka
- 3 skolegårdskart (Skjelstadmarka, Halsen og Fosslia)

Vi prioriterer å få opp gode skolegårdskart for alle barneskolene i Stjørdal kommune, slik at vi har skikkelige orienteringskart å tilby skolene. Dette tror vi kan være med å bedre kunnskapsnivået om orientering rundt om i kommunen, og at flere forhåpentligvis kan få opp øynene for den flotte sporten vår. 

I tillegg ønsker vi i større grad å involvere klubbens medlemmer i den daglige drifta. Vi ønsker å etablere undergrupper hvor flere er med bidrar inn i klubbarbeidet. Dette tror vi at medlemmene er villige til, og at vi på den måten kan skape et bredere engasjement for å utvikle klubben vår videre. 

Vi vil komme med mer informasjon om kommende sesong om kun kort tid!Årsmøte for Stjørdals-Blink Orientering

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 1. Feb 2020

Stjørdals-Blink Orienteing avholder sitt årsmøte på klubbhuset mandag 2. mars klokka 19:00.

Saker som ønskes behandlet må sendes til styret innen 9.februar. 

Sakliste publiseres på vår hjemmeside en uke før årmøtet. Her


Styret Inspirasjonstur til O-ringen i Uppsala i sommer

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 18. Jan 2020

FUNKSJONÆRTUR FRA TRØNDELAG/ JÄMTLAND TIL O-RINGEN UPPSALA 

Bli med og opplev O-Ringen ett år før vi selv er arrangør. Muligheter for å delta på løp, få innblikk i arrangement og oppleve O-Ringen stemningen. Fellestur med buss og overnatting på vandrerhjemm i Uppsala.

 

Omtrentlig program:                                       

Onsdag 22. juli
• Avreise tidlig morgen fra Levanger. Buss kjører Stjørdal - Åre - Østersund for påstigning.
• Ankomst Uppsala på ettermiddagen.
•Innlosjering og tur til camping /O-Ringentorget (Aktivitetsdag)

Torsdag 23. juli
• Besøk arena / o
-løp. Man benytter lokal buss/O-Ringenbusser for transport t/r arena. 

Fredag 24. juli 
• Besøk arena / o-løp
• Retur etter løp ca kl. 15.00
• Ankomst Trøndelag natt til lørdag

Påmelding 

Det forutsettes et deltagerantall på minimum 25 personer for gjennomføring av opplegget.
Bindende påmelding innen 1. mars. Påmelding skjer til: funktionar2021@oringen.se

Ved spørsmål kontakt Jakob Haugen, jakob.haugen@oringen.se, +47 99 23 25 33
Velkommen tl en lærerik og trivelig tur

Bosted: http://hotellcentralstation.se/
Her er det booket rom med 2-4 senger. Frokost på vandrerhjemmet.

Kostnad: Busstransport t/r Uppsala betales av O-Ringen. Overnatting og kostnader ved opphold betales av den enkelte. Avhengig av type rom vil kostnad pr natt pr. person være omlag kr 350 – 450,- . Rom betales av den enkelte direkte til overnattingsstedet. Altså en rimelig tur!! 
Skiorientering i Østersund 22-23 februar

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 9. Jan 2020

Våre venner i Østersund orienteringsklubb arrangerer skiorientering i Østersund 22-23 februar. Se vedlagte invitasjon. 

http://www.sb-o.no/storage/Preview?id=27cfdf60-2f8a-41ed-bc7b-1b78bda810e8