Viktig info om O-Ringen 2023

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 14. Sep 2022

Som dere alle vet, så er SBO med som en av flere arrangørklubber for neste års O-Ringen i Åre. Vi har hovedansvaret for en start, og Jakob har tatt på seg ansvaret med å organisere og bemanne start 3 som vi har ansvaret for. Under følger litt viktig informasjon fra startgjengen:

---

Hei alle dyktige SBO’ere!

Nå er det tid for å melde seg som funksjonær til O-Ringen i Åre neste sommer! Som dere vet er vi en av arrangørklubbene som skal sørge for at neste års O-Ringen blir et stort og flott arrangement! Det blir en stor og artig dugnad for klubben. Noen har allerede lagt ned mye arbeid her med løypelegging. Tore og Bård har allerede gjort en stor jobb med dette!

SBO har tatt på seg ansvaret for å organisere og bemanne en av startplassene gjennom hele uka arrangementet pågår. Det er 5 løp. En fin og konkret oppgave! I grove trekk går oppgavene ut på å rigge startplassene, utføre merking til starten, betjene starten hele dagen for så å ta ned utstyret og sette opp starten igjen på neste løpssted. I tillegg vil vi i utgangspunktet ha ansvar for pakking av løpskartene for de klassene som har vår start. Det er ikke avklart hvordan denne oppgaven skal løses enda. Det er noe vi må komme tilbake til. Det er viktig å påpeke at oppgavene vi skal utføre ikke krever årevis med erfaring med startoppgaver på egne arrangement. Det er konkrete oppgaver som alle kan utføre på en god måte. Det vil bli gitt opplæring / tørrtrening i forkant av arrangementsukaog i forbindelse med oppstart av O-Ringen.

Vi har ansvaret for Start 3 med følgende klasser: H15, H16, H18,H50, H55, H17-20 Kort, D17-20 Kort, D15, D16, D18, D20, D35, D40, D45, D50, D55. Totalt vil det her være omlag 1700 startende hver dag.

Bilder fra Start 3 i Uppsala i 2022:

Jakob har påtatt meg ansvaret for organisering og gjennomføring. Foreløpig ser vi for oss oppgavene fordelt på to grupper:

1. Opp og nedrigging

Her tar Asle det praktisk ansvaret.

2. Bemanning og utføring av startoppgavene

Solveig og Jakob tar ansvar ansvaret for dette.

Slik vi foreløpig ser for oss dette vil en normal arbeidsdag se slik ut:

 • Kl 05.30 Uthenting av kart (Ansvarlige + en/to personer)
 • Kl.06.00 Siste opprigging og kontroll (Ansv + 3-4 personer)
 • Kl. 07.30-14.00 Gjennomføring av start (Ansv + 10 pers)
 • Kl. 14.00- Riving, transport og opprigging av neste start (Ansv + 5 personer)

Anslår omlag 20 personer for gjennomføring hver dag. Det er åpenbart at O-Ringen trenger alle frivillige det er mulig å framskaffe. Så ikke nøl med å meld dere her, alle må melde seg til tjeneste. Andre oppgaver er selvfølgelig også aktuelle.

Her er tidsplanen:

 • Lørdag 22. juli - Opprigg/forberedelser
 • Søndag 23. juli - Etapp 1 - Arena Trillevallen - Långdistans
 • Mandag 24. juli - Etapp 2 - Arena Trillevallen - Långdistans
 • Tirsdag 25. juli - Fridag
 • Onsdag 26. juli - Etapp 3 - Arena Järpen - Medeldistans
 • Torsdag 27. juli - Etapp 4 - Arena Ånn - Medeldistans
 • Fredag 28. juli - Etapp 5 - Arena Ånn - Långdistans - Jaktstart
 • Lørdag 29.juli - nedrigg/pakking

O-Ringen ordner med klubbvis felles overnattingssted for arrangørene, så dette blir ei arbeidsom og sosial fin uke for oss!

Det dere må gjøre nå er:

 1. Alle melder seg på i dette skjemaet med interesse, mulig innsats og aktuell tidsperiode: https://forms.gle/pJzs5nj6Ar6go6Qe6 
 2. Alle må melde seg inn i O-Ringens funksjonærsystem som heter Mobilise. Det gjør dere her: https://oringen.mobilise.se/www2/Forms/ClerkForm/Clerk.aspx?arr=9093981&lang=SE  (dere som allerede har meldt dere her på andre oppgaver blir flyttet over til “start”
 3. Sette av denne uka i kalenderen nå!
 4. Dere som ennå ikke har meldt dere inn i FB-gruppa for funksjonærer under O-Ringen Åre gjør dette nå for så får dere både informasjon og inspirasjon til neste års arrangement https://www.facebook.com/groups/183700929007530

Sett dere ned å gjør dette nå med en gang, så slipper vi å mase, det liker vi ikke! Det blir mye enklere for oss å organisere opplegget om dere bare melder dere på! Vi setter en frist til 10. oktober, etter det blir dere forfulgt av innpiskere!

Med vennlig O-hilsen

Jakob Haugen, 99 23 25 33, haugen.jakob@gmail.com

Solveig Vassenden,915 62 479, vassende@gmail.com

Asle Skulbørstad, 901 85 526, asle.skulborstad@gmail.com

Aktivitetsdag i Sandskogan lørdag 24.september

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 14. Sep 2022

Lørdag 24.september mellom 11.00 og 14.00 arrangerer Stjørdals-Blink aktivitetsdag i Sandskogan. Alle gruppene i Stjørdals-Blink vil ha tilbud om å prøve sine aktiviteter, og vi i o-gruppa skal selvsagt være med på dette. 

Planen er å ha et tilbud om en enkel o-løype på sentrumskartet vårt. Løypa vil gå i Sandskogan. Vi vil etablere en base midt i Sandskogan, med telt, vimpel, bålpanne og mange SBO'ere. Her vil det bli tilbud om en eller to o-løyper, og vi vil dele ut litt informasjon om aktivitetene våre. Vi oppfordrer alle medlemmer til å ta en tur både for å vise oss fram, og for å løpe løypene!

Mattis er ansvarlig for dagen, og kommer til å spørre enkeltpersoner om bistand. Har dere lyst til å hjelpe til med noe, så ta kontakt!


Klubbens egne løpere kan melde seg på her: https://eventor.orientering.no/Activities/Show/4729
Treningsløp 05.Juli Stokkan Ungdomskole

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 4. Jul 2022

Tirsdag 5. Juli blir siste treningsløp før sommerferien. Arena blir på sørsiden av Stokkan Ungdomskole fordi kartet på Tangen ikke er oppdatert etter mye anleggsarbeid i mai/juni.
Det blir et sprintløp med kartbytte. Ganske enkle poster, så det er mulighet for å trene på høy hastighet.

Fri start mellom kl. 18.00 og 19.00.

Velkommen! Velkommen til Stjørdalskarusell 5 på Selbuskogen

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 27. Jun 2022

Tirsdag 28/6 arrangeres Stjørdalskarusell nummer 5 på Selbuskogen-kartet. Samlingsplass er på grustaket ca 1 km fra skisenteret, på vegen mot Elvervollen / Kvitfjellhytta. Det er bilveg helt frem til samlingsplass. Husk kort til å betale deg ut av bommen på veg hjem. 

N-åpen løypa ser slik ut:

Velkommen på løp!Stjørdalskarusell på Svartkamhytta

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 12. Jun 2022

Stjørdalskarusell arrangeres på Svartkamhytta tirsdag. Start mellom kl. 18 og 19. Kjør opp fra Skatval kirke, husk bomvei. Omlag 20-25 minutters gange fra parkering til hytta, fint å sykle. Forholdsvis korte løyper der den lengste er omlag 3,5 km. Velkommen! 
Bli med på studietur til O-ringen i Uppsala i sommer! - siste frist

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 3. Jun 2022

De som har lyst til å se hva O-ringen egentig er kan bli med på en gratis tur til Uppsala nå i sommer. 

Påmeldingsfristen er 5. juni. Bli med - bli med!

 Årets første Stjørdalskarusell på tirsdag

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 8. Mai 2022

Tirsdag er det klart for årets første Stjørdalskarusell. Løpet går på Frigården, og det er start mellom 18 og 19. Vi har følgende løyper:

 • Nybegynner 1,9 km
 • C-nivå 1,9 km
 • B/A-nivå 3,1 km
 • A-nivå 5,0 km

Start og mål er ved gapahuken ved Langtjønna. Merket fra fv. 705 ved avkjøringa til Frigården. Velkommen!
Treningsløp 3.mai - Løyper fra Vårløpet

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 2. Mai 2022

Tirsdag 3.mai er det klart for nytt treningsløp. Denne gangen bruker vi løypene fra Vårløpet, slik at de som ikke kunne delta på eget løp på søndag får prøve løypene. 

Alle poster står ute og vi har kart i alle løyper, men vi legger opp til følgende valg av løyper:

 • A 7,0 km
 • A 5,4 km
 • A 2,8 km
 • B 2,7 km
 • C 2,0 km
 • N 1,6 km

Arrangør er Ola Fossum, og start/mål skjer fra skibrua på Resve. Fri start mellom 18 og 19, og vi låner ut brikker til de som ikke har. 

Velkommen!Vårløpet 1.mai

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 2. Mai 2022

Vårløpet ble arrangert i Remarka 1.mai. Totalt 181 løpere fullførte årets Vårløp, som var det første løpet på to år uten restriksjoner. Hans og Pål med sine medhjelpere hadde gjort en strålende jobb med både løyper og arena, og løpet ble gjennomført uten problemer. Noe snø var det igjen i terrenget, men sånn er det på vårløp. 

SBO hadde 27 egne løpere på start, og spesielt gledelig er det å se at det gror godt i de yngste klassene. Her er resultatene fra SBO-løperne:

På Eventor finner dere resultater og veivalg i Livelox: https://eventor.orientering.no/Events/Show/15742Treningsløp i Vikanåsen 26.april

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 24. Apr 2022

Tirsdag er det klart for nytt treningsløp. Denne gangen er det i Vikanåsen, start ved Ole Vig Bautaen. Vi vil merke fra Vikanvegen, men dere ser adkomsten på kartet under. 

Det er fri start mellom 18 og 19. Det er følgende løyper:

- Nybegynnerløype 1,3 km

- C-løype 1,7 km

- B-løype 1,8 km

- A-løype 2,1 km

-Teknisk løype med ulike o-tekniske momenter: 2,1 km

Du kan løpe en eller flere løyper. Velkommen!

Arrangementsoversikten over interne løp 2022 er nå oppdatert.Sesongstart 2022

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 22. Mar 2022

Hei alle sammen. Tiden er inne for å bytte ut ski og staver med kart og kompass. Det er bare å glede seg til en ny O-sesong med mye leik, trening, konkurranser og sosiale aktiviteter. Vi starter så smått uken før påske med TA sprint 7/4.  Etter påske er vi i gang med lokale løp på tirsdager, trening på onsdager og kretsløp på torsdag/helg. Se på aktivitetsplanen som ligger vedlagt, og bli med på det som passer deg/dere. Aktivitetsplan er perfekt å ha på kjøleskapet, korktavla, i gangen osv. SBO har mål om å være en aktivitet for hele familien. Det som er merket med blått gjelder ungdommene (født 2009 og tidligere), mens grønn er spesielt for rekrutter. O-leiren for de født 2010 og seinere er ennå ikke kommet inn i planen, men beskjed om dette kommer om kort tid. 

Aktivitetsplan 2022 SBO.xlsxBli med på studietur til O-ringen i Uppsala i sommer!

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 11. Mar 2022

Som arrangørklubb til O-ringen i Åre i 2023, har vi nå fått tilbud om å bli med til årets O-ringen arrangement på studietur, for å se litt på årets arrangement. Det blir satt opp buss fra Trondheim 25.juli , med retur 27.juli. 

Vi håper at dere som er nysjerrige på hva O-ringen egentlig er, og har lyst til å oppleve dette, blir med på denne turen. 


Monica